En liten del av terminal 3 på Kastrup spärrades av i samband med transporten av kvinnan Foto: Byrd / Mikkel JJ

Misstänkt coronavirusfall på Kastrup var negativt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som rest från Kina, med mellanlandning i Finland, fick influensaliknande symptom kort efter att hon landat på Köpenhamns flygplats Kastrup. Senare rapporterar TV2 att ytterligare en person utreds för misstänkt smitta.

Kvinnan har förts till sjukhus och delar av Kastrups terminal 3 spärrades av som en säkerhetsåtgärd.

– När kvinnan kom till flygplatsen och inte mådde bra, så följde vi de rutiner vi har, säger Kenni Leth, presschef på Kastrup.

Coronapandemin

– Vi kontaktade akutavdelningen på sjukhuset och skickade kvinnan med ambulans dit.

Tar inga risker

Kenni Leth säger att man inte vet om kvinna är smittad med coronavirus, men att man inte tar några risker. En liten del av terminal 3 spärrades av i samband med att kvinnan transporterades iväg. Sedan området rengjorts och desinficerats av ett särskilt rengöringsteam togs avspärrningarna bort.

– Kvinnan är nu på sjukhus och därmed är ärendet avslutat för vår del, säger Kenni Leth.

Danska medier rapporterar att kvinnan har isolerats på Hvidovre sjukhus. Hon ska ha sagt att hon burit mask under hela den tid hon vistades på Kastrup. Provsvar om kvinnan är smittad av Coronaviruset eller ej väntas komma på fredagseftermiddagen.

Ytterligare misstänkt fall

Enligt danska TV2 har ytterligare en person förts till sjukhuset Hvidovre för misstänkt coronasmitta. Prover tas även i detta misstänkta fallet men ska inte ha något samband med morgonens händelser på Kastrup. 

Sjukhuset har testat två tidigare misstänkta fall som båda visade sig vara negativa.

Sundhetsstyrelsen, Danmark motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, säger till TV2 strax efter 16 att kvinnan inte är smittad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet