Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bombrobot undersökte föremålet. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt farligt föremål utanför flerfamiljshus i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått larm om ett misstänkt farligt föremål utanför ett flerfamiljshus på Norra Fäladen i Lund. Det är fortfarande oklart om föremålet är farligt eller inte.

Enligt uppgifter från en person på plats rörde det sig om ett termosliknande föremål med en stubin som var antänd, men slocknade innan den nådde termosen.

Flerfamiljshuset behövde inte evakueras, men de boende rekommenderades att hålla sig inomhus och borta från fönster och balkonger.

Föremålet säkrat

Nationella bombskyddet genomförde en undersökning på platsen med en bombrobot, och kunde efter ett tag säkra förmålet. Föremålet kommer nu undersökas vidare.

– Det är ännu för tidigt att säga om föremålet är farligt eller inte, säger Richard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen är samtliga avspärrningar på platsen hävda.

Händelsen utreds som försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lag om brandfarliga och explosiva varor. Några misstankar om att det potentiellt farliga föremålet placerats invid bostadshuset för att skada någon specifik person finns inte.

– Vi ser inte att det är riktat mot någon person i nuläget, säger Richard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.