Marua Ajouz kropp hittades i samband med ett grävarbete som gjordes på en arbetsplats i Nordanå i Staffanstorps kommun 2017. Foto: Emil Langvad/TT

Maruas misstänkta mördare häktad – efter 20 år

Uppdaterad
Publicerad

Ingen av de män som inledningsvis pekades ut som misstänkta för mordet på Marua Ajouz kunde bindas till brottet. Först efter tjugo år greps hennes expojkvän och på fredagen häktades han misstänkt för brottet, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen, som är i 40-årsåldern och från Västsverige, ställdes inför häktningsdomare vid Malmö tingsrätt på fredagen. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på den då 18-åriga Marua Ajouz från Malmö, som försvann bara ett par dagar före jul 2002.

– Jag bedömer att det föreligger sannolika skäl för misstanke om mord. Nu får domstolen pröva om de delar min uppfattning, sade kammaråklagare Tomas Olvmyr till SVT Nyheter Skåne, innan fredagens häktning.

Mordet på Marua

Tack vare ett intensivt arbete i polisens grupp för kalla fall i Malmö, kunde mannen gripas tidigare i veckan.

Kroppen inlindad i plast

Expojkvännen och hans kamrater har från början varit misstänkta för mord genom skjutning och sedan styckning av kroppen i ett badkar.

På kvinnans döda kropp, som länge var försvunnen och som till slut hittades på en byggarbetsplats 2017, fanns spår av det förpackningsmaterial som kroppen slagits in i, rep, plast och tejp. Material som via forensiska spår och med dagens teknik kan koppla kroppen till en plats eller person i efterhand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Marua

Mer i ämnet