Efter budet från MKB stoppas nu den exekutiva auktionen. Foto: Johan Nilsson/TT

Exekutiva auktionen av Kinesiska muren inställd

Uppdaterad
Publicerad

Den exekutiva auktionen av bostadsrättsföreningen i Kinesiska muren ställdes in under måndagen. Anledningen är att Handelsbanken återkallat förfrågan om försäljning hos Kronofogden.

Det var i torsdags som bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 i Kinesiska muren tog beslut om att Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, skulle köpa bostadsrätterna i föreningen.

Det som återstod var att Handelsbanken skulle återkalla sin förfrågan om en exekutiv auktion hos Kronofogden. Banken har nu begärt anstånd på grund av det kontrakt på försäljning som finns från föreningen till MKB.

Kinesiska muren i Malmö

Beviljat begäran

Banken har inte velat kommentera ärendet men på måndagseftermiddagen ställdes den exekutiva auktionen in. Det innebär att de boende nu kan få mindre än hälften av pengarna som investerats och att de kan bo kvar i lägenheterna som blir till hyresrätter. Om Handelsbanken och Kronofogden ger sitt godkännande.

– Banken har begärt anstånd med den exekutiva auktionen och den har beviljats, säger Kristina Alexis, distriktsansvarig på kronofogden i Skåne.

Exekutiva auktionen inställd

Det innebär att Handelsbanken godtagit MKB:s bud och tecknat ett köpekontrakt. Och eftersom de har fått ett anstånd av banken har auktionen nu ställts in.

Men ärendet finns fortfarande kvar hos kronofogden som inte kan avregistrera ärendet innan försäljningen är genomförd.

– Formellt finns ärendet kvar hos oss men det är inte aktuellt med en försäljning annars hade man inte begärt anstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinesiska muren i Malmö

Mer i ämnet