Stanken av mögel var enorm, berättar hyresvärdens kommunikationschef Jenny Tebäck. I klippet får du följa med in i lägenheten. Foto: Privat/Firas Razak

Mögel och fukt totalförstörde lägenhet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Mögel och fukt har totalförstört en lägenhet i Rosengård. Hyresgästen var bortrest i nästan tio månader och anmälde skadan när han kom hem. Det blev en chock för hyresvärden.

– Jag har aldrig sett något liknande under alla år. När vi öppnade dörren var det en enorm stank som slog emot oss, säger kommunikationschefen på Rosengård fastigheter Jenny Tebäck.

Tidningen Hem & Hyra var först med att rapportera om fallet.

Ventilations- och fuktexperter gjorde ett besök i lägenheten och kollade upp den. Av bolagets rapport framgick att frånluftsventilen i badrummet var stängd liksom spiskåpan i köket. Det är dock oklart hur skadorna kunde bli så stora.

– Det är ett mysterium. Vi filmade rören och kollade överallt men vi hittade ingen skada på själva fastigheten som kunna förklara det här, säger Jenny Tebäck.

Brustit i vårdplikten

Hyresgästen tvingades flytta och hyresvärden återfick lägenheten efter en dom från hyresnämnden.

– Det är aldrig bra att lämna lägenheten tom under så lång tid. Hyresgästen har inte skött sina skyldigheter att vårda lägenheten och hålla uppsyn över den, säger Jenny Tebäck.

Domen är överklagad.

Följ med på ett besök i lägenheten i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.