Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Monica Gustavsson i Sibbhult – en av alla som påverkats hårt av prisökningarna den senaste tiden. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Monica i Sibbhult lånar av barnen för att ha råd med hyra och mat

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna har ökat på allt möjligt den senaste tiden. Och allra hårdast drabbas hushåll i Skåne. En av dem som har svårt att få ekonomin att gå ihop är Monica Gustavsson i Sibbhult.

Monica Gustavsson bor i Sibbhult i Östra Göinge kommun med sina två yngsta barn som är i gymnasieålder. Sedan i somras är hon arbetslös och har haft svårt att få ekonomin att gå runt med alla kostnadsökningar.

– Jag har lånat mycket pengar från mina stora barn. Och det känns ju inte alls bra att behöva låna från sina egna barn, säger Monica Gustavsson.

Elpriserna i Skåne

Skånska hushåll drabbas hårdast

Kostnadsökningarna slår olika hårt mot olika delar av landet, enligt Stockholms handelskammare. Allra hårdast drabbas skånska familjer.

Monica Gustavsson hoppas få ett jobb snart. Men även att söka jobb kostar.

– Jag var nere i Simrishamn på en intervju. Det drog 200 kronor i bensin. Men jag måste ju åka runt på arbetsintervjuer, annars får jag inget jobb, säger Monica Gustavsson.

I videoklippet får du följa med hem till Monica Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elpriserna i Skåne

Mer i ämnet