Polisen söker med metalldetektor innanför avspärrningar på Hålsjögatan där en man hittades skjuten. Foto: Johan Nilsson / TT

Mordefterlyst 20-åring gick själv till polisen

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man misstänkt för inblandning i mordet på Bellevue förra måndagen, greps i helgen efter att han själv sökt upp polisen. Det skriver tidningen Sydsvenskan på måndagen.

– Han inställde sig själv hos polisen. Hans inställning är att han förnekar brott, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Magnus Pettersson, till tidningen Sydsvenskan.

Den 20-årige mannen är misstänkt för inblandning i mordet på en 25-åring i stadsdelen Bellevue i Malmö för en vecka sedan. Polisen larmades om en skottlossning på Hålsjögatan i Malmö vid lunchtid förra måndagen. En 25-årig svårt skadad man hittades på marken. Han fördes till sjukhus där han dödförklarades.

Utreder motiven

Åklagaren hävdar att 20-åringen tillsammans med andra utfört dådet, men han nekar. Sedan tidigare sitter en man häktad för mord och en för anstiftan till mord.

– Vi tittar på motiven just nu, på vad det är som ligger bakom det här, säger förundersökningsledare Magnus Pettersson till tidningen.

Även övriga misstänkta nekar.

Vittnat och hotats

25-åringen som sköts till döds hade tidigare vittnat mot två bröder och mottagit hot mot sin familj. Förra våren sköts även 25-åringens äldre bror till döds.

SVT har sökt förundersökningsledare Magnus Pettersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.