Foto: TT/Akrivbild

Bråkade om namn på skorpor – nu tar tvisten ny fart

Uppdaterad
Publicerad

Malmöföretaget Pågen ogillade det danska företagets skorpnamn och drog producenten inför rätta. ”Crisp Rolls” var för likt Pågens ”Krisprolls” hävdade brödjätten, men förlorade tvisten. Nu tar skorphärvan en ny vändning.

Pågen fortsätter att strida för att danska Bisca inte ska få kalla sina skorpor för Crisp rolls. Nu överklagar de domen till nästa instans.

– Vi menar ju att de gör intrång i och med detta och vi är rädda om vårt varumärke, sade Boel Lagerwall, kommunikationschef, till SVT Nyheter Skåne, när domen kom.

Pågen förlorade i första instans och skulle betala 2,8 miljoner i rättegångskostnader – men var redan då tydliga med att de inte skulle acceptera domen.

I sitt överklagande till Patent- och marknadsöverdomstolen menar Pågen nu att Bisca ska förbjudas att använda namnet i sin marknadsföring vid ett vite på 500 000 kronor, skriver nyhetsbyrån Sirén i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.