Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jerry Malmunger på Lindängelunds Vårdboende i Malmö, är en av dem som nu har fått sin andra vaccinationsspruta. Foto: Petra Hultman

Nu har Jerry fått sin andra spruta – stor vaccinationsinsats i Malmö

Publicerad

De boende på Vårdboendet Lindängelund i Malmö har nu fått den andra dosen covid-vaccin.

– Det känns tryggt, säger Jerry Malmunger som bor i en av de 40 lägenheterna på Lindängelund.

Boende och personal på totalt nio äldreboenden i Malmö fick på onsdagen sin andra dos av covid-vaccinet. För att klara att vaccinera alla, har kommunen också kallat in en del av stadens skolsköterskor.

– Vi är jätteglada att vi har fått chansen att vara med i den här pilotprojektet och få den andra dosen tidigt, säger Ina Ekberg, sektionschef på vårdboendet Lindängelund.

Längtar efter anhöriga

Jerry Malmunger lider bland annat av lungsjukdomen kol och har varit orolig för att få covid-19 och att hamna i respirator. Men nu är väntan på den andra dosen covid-vaccin över. Framförallt ser han fram emot att få träffa anhöriga.

– De kommer troligen den tredje, säger Jerry och avslöjar att det är hans födelsedag.

Under den här veckan kommer 45 000 doser av vaccin levereras till Skåne. De två doserna vaccin ges med cirka fyra veckors mellanrum. När man har tagit andra dosen tar det en vecka för kroppen att bygga upp det fullständiga skyddet som vaccinet ger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet