Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det kommer att påverka Malmöbornas möjligheter att röra sig fritt i det offentliga rummet” säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford om avspärrningarna. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Nu spärras Malmö av inför Förintelsekonferensen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen har delar av Malmö spärrats av inför Förintelsekonferensen på onsdag. Det gäller de områden där konferensen kommer genomföras och där deltagarna kommer bo, bland annat Malmö Live och Malmömässan.

Anledningen till att avspärrningarna påbörjades redan under måndagen är att områdena ska sökas av och säkras.

– Nu positionerar vi oss och ser till att det är säkert på Malmö Live. Vi har ett område där ingen får komma in, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Områdena kommer fortsätta vara avspärrade under tiden som konferensen pågår.

Vägar och flygplatser påverkas

Under onsdagen kommer all stadsbusstrafik i Malmö ställas in, enligt Skånetrafiken från morgonen och fram till dess att polisen meddelat att trafiken kan börja gå igen.

Dessutom meddelade polisen under måndagskvällen att Transportstyrelsen har beslutat om ett flygförbud över Malmö, vilket kan ställa till det för den som planerar att flyga drönare. Förbudet gäller från klockan tolv på måndagen till klockan tolv på torsdagen.

På Facebook skriver polisen att flygplatserna Sturup och Kastrup, och vägar som E65, Pildammsvägen och Yttre ringvägen kommer att påverkas av avspärrningarna under konferensen.

Svårt att röra sig i Malmö i veckan

Både polisen och Skånetrafiken har varnat för att det i veckan kan bli svårt att röra sig i Malmö.

– Det krävs en del planering om man ska röra sig i det offentliga rummet i Malmö under de närmaste dagarna, säger Ewa-Gun Westford.

En av dem som påverkas är Samsam Omar.

– Jag tycker det kommer bli lite jobbigt. Speciellt för mig som jobbar och tar bussen. Imorgon börjar jag kvart i sju på morgonen, och jag vet inte hur jag ska ta mig till jobbet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Förintelsekonferensen i Malmö

Mer i ämnet