Polisen misstänker att nattens brand i en byggnad intill Palettskolan var anlagd. Foto: Fredrik Svenningsson/SVT

Ännu en skolbrand i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad vid Palettskolan i Lund brann ner under natten mot fredagen. Polisen misstänker att branden som hotade att sprida sig till själva skolan var anlagd.

Larmet till SOS Alarm om Palettskolan kom vid tre-tiden natten till fredagen. På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det brann i ett förråd mellan två byggnader på skolan.

– Det var väldigt nära att det spred sig in till skolbyggnaden. Det är en del rutor som gått sönder till följd av branden, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Bränderna i Lund

Misstänker mordbrand

Brandmän från två stationer har varit på plats under natten. Ingen person kom till skada vid branden. Polisen misstänker att den var anlagd och har upprättat en anmälan om mordbrand.

Det här är andra gången på en vecka som det brinner på en skola i Lund. I måndags blev det stora skador på Freinetskolan i S:t Larsparken i Lund efter en brand där. Polisen misstänker att även den var anlagd.

Tredje branden

För tre veckor sedan brann en annan skola på Sankt Lars-området. Då förstördes lokaler som tillhör gymnasieskolan Consensum. Vid samma tillfälle förstördes också en källarlokal med kistor som tillhör en begravningsbyrå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Lund

Mer i ämnet