Polisen har spärrat av området kring två dammar i Oxie som de kommer att söka i under onsdagen. Foto: Isak Laurell / SVT

Polisen: ”Silverfärgade bilen är tagen i beslag”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter söka efter den försvunna kvinnan i Malmö under onsdagen och kommer att dyka i två olika dammar i Oxie. Den silverfärgade bilen som polisen varit intresserad av finns i förvar och där har de hittat en del fynd.

– Vi kan inte gå in på specifikt vilka fynd vi gjort men visst är det så att vi har säkrat fynd i de sökinsatser som vi har gjort, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Polisen tror inte att hon håller sig borta  frivilligt eller håller sig gömd – utan misstänker att det ligger ett brott bakom hennes försvinnande.

– Vi har spärrat av ytterligare en damm idag och den kommer vi att söka igenom, säger Nils Norling till SVT.

– Som det ser ut nu är det de här två platserna (dammarna) som är intressanta.

Förutom de två dammarna var ett skogsområde längs med Yttre ringvägen avspärrat under onsdagen.

Trots många timmars sökarbete med hundar, hästar, helikopter och dykare är kvinnan, som är i 30-årsåldern, fortfarande borta.

– Vi när fortfarande ett hopp om att hitta den här kvinnan vid liv och jobbar utifrån det just nu, säger Nils Norling.

Mannen häktad

En man i 50-årsåldern greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen.

Kvinnan och mannen ska tidigare ha haft en relation, och polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande. Hon har även haft skyddade personuppgifter och ansökte en tid före försvinnandet om kontaktförbud, men det avslogs.

Mannen häktades under tisdagen och är på sannolika skäl misstänkt för människorov av kvinnan. Enligt mannens advokat nekar han till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.