Ett 20-tal bullar med metallbitar hittades på måndagsmorgonen i området kring gångtunneln under Sallerupsvägen vid Östra Kyrkogården i Malmö. Foto: TT/Johan Nilsson

”Hundbullar” hittade på ny plats i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Nya brödbullar med metallbitar i har hittats i Malmö, den här gången på ett ställe som inte varit drabbat tidigare.

Det var vid åttatiden på måndagsmorgonen som polisen fick larm om de nya bullarna. Enligt uppringaren så hade han hittat flera bullar med metallbitar vid gångtunneln under Sallerupsvägen från Östra Kyrkogården till Baragatan.

Kan finnas fler

– Det rör sig om mellan 20 och 25 bullar som väldigt mycket ser ut som de bullar vi hittat tidigare, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Hundbullarna i Malmö

– Patrullen plockade med alla bullar man kunde hitta, men vi kan inte garantera att det inte finns fler. Därför uppmanar vi alla hundägare att vara vaksamma.

Tror det rör sig om flera personer

Han säger att polisen hela tiden arbetat efter hypotesen att det rör sig om flera personer som lägger ut de farliga bullarna. Nils Norling betonar att det här är brott som polisen tar på största allvar, men att de är svåra att utreda.

– Det här sker oftast nattetid eller under tidiga morgnar då det är få människor ute och det gör att det finns färre potentiella vittnen, säger han.

– Det faktum att bullarna är bakade i ugn gör också att det är svårt att utvinna DNA-spår ur dem.

Anmälan om förgöring

En anmälan om förgöring kommer att upprättas, vilket innebär att man har försökt skada djur eller växter.

Ytterligare fem hundbullar anträffades senare vid gångtunneln mellan Östra Kyrkogården och Ulricedal.

Förra måndagen gjordes liknande fynd vid Dalaplan i Malmö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet