Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
100 farliga hundbullar har upptäckts i Malmö. Hunden på bilden är inte den hund som har förts till djursjukhus. Foto: Polisen/Firas Razak

Efter nya bullfynd i Malmö – skadad hund förd till djursjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal bullar som misstänks vara farliga för hundar har hittats i Malmö. Enligt polisen har en hund skadats och förts till djursjukhus.

Larmet kom från en uppringare som hittat bullar preparerade med metallbitar under måndagsmorgonen.

Bullarna har hittats i ett område som sträcker sig från Värmlandsgatan via Dalaplan bort mot Pildammsparken.

Hundbullarna i Malmö

– Jag vill uppmana alla som går med sina hundar i det här området att iaktta stor försiktighet under dagen. Vi kan inte garantera att vi har anträffat alla de här bullarna, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Under förmiddagen meddelade polisen att fynd även har gjorts vid Arildsplan i Östra Sorgenfri.

Vitt skilda platser i Malmö

Bara efter nyår har polisen i Malmö fått en handfull liknande larm och i några fall har de visat sig stämma.

– Vi tror inte att det är en enda person som är ansvarig för alla de här olika händelserna. Det är vitt skilda platser och också vitt skilda tillvägagångssätt, säger Nils Norling.

Flera polispatruller undersökte under måndagsmorgonen områdena där bullarna hittats. En anmälan om förgöring har upprättats, vilket innebär att man har försökt skada djur eller växter.

Många hundägare som STV nyheter har pratat med i Malmö är extra vaksamma när de är ute med sina hundar.

– Jag håller ögonen öppna, ser hunden någonting så vill den gå fram och smaka eller äta. Man ska vara väldigt försiktig men jag är inte orolig, säger Sheena Fatahi.

Hundägare Klara Holm Strandqvist som brukar rasta sin hund Maxi i närområdet till där bullarna hittats känner sig orolig.

– Jag tycker att man borde städa hundrastplatser oftare och kollektivt hjälpas åt att hålla utkik.

Kvinna anhölls och släpptes

Malmös hundar har sedan 2020 plågats av så kallade ”hundbullar” – bullar med metall- eller glasbitar i.

I slutet av december anhölls en äldre kvinna som misstänkt för att medvetet ha försökt skada djur med hjälp av degknyten och glasbitar. Kvinnan släpptes senare på fri fot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet