Flera bilar sattes i brand i Kroksbäck i Malmö under natten. Foto: Ella BergerVisa alla (6)
Visa alla (6)

Nya oroligheter i Kroksbäck

Uppdaterad
Publicerad
Under natten har flera bilar och en möteslokal satts i brand i området Kroksbäck i Malmö. Sju personer är gripna. Polisen misstänker att händelsen har en koppling till gårdagens insats då en handgranat hittades i ett garage i samma område.

– Vi blir larmade till platsen strax efter midnatt och upptäcker då att en bil och en möteslokal har satts i brand, säger Lars Lindwall regionsvakthavandebefäl hos skånepolisen.

Branden i möteslokalen, som även innehåller en fritidsgård, ska ha släckts relativt snabbt och lokalen uppges inte vara allvarligt skadad. Inte heller några personer uppges ha skadats.

Senare under natten sattes ytterligare två bilar i brand. I samband med detta kunde sju personer gripas, misstänkta för skadegörelse. De gripna är i åldrarna 16-27 år.

– Vi kan se tendenser till det som vi kallar en social oro. Vi har haft en ökad polisiär närvaro här under gårdagen och man kan väl misstänka att det är ett missnöje med det från några enstaka som har föranlett nattens händelser, säger insatschef Claes Böh.

Att de sju kunde gripas berodde till stor del på att polisen fanns kvar i området och såg när bilarna tändes på.

– Förundersökningsläget är väldigt gott, säger Claes Böhmer.

Tredje oroliga natten på en vecka

Igår hittades en handgranat i området som gjorde att ett lägenhetshus fick evakueras. I lördags fick samma hus utrymmas efter en upptäckt av två outlösta handgranater.

Efter nattens bränder uppger polisen att de mötts av flera boende som varit oroliga.

– Det är klart det är många som är oroliga när det händer sådant här, säger Lars Lindwall.

Men även av applåder efter gripandet.

– I kväll så var det nog en viktig punkt för folk här på Kroksbäck, säger insatschef Claes Böhmer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsvågen i Malmö

Mer i ämnet