Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lagkompisarna Elliot och Love från Rydebäck är nöjda hittills med insatserna i Nyårssaluten. Möt dem i klippet. Foto: Hans Larsson

Nyårssaluten slår dubbelrekord

Publicerad

Fotbollsåret i Helsingborg har sparkat igång, helt enligt traditionerna. Till och med söndag pågår futsal-turneringen Nyårssaluten på Helsingborgs Arena.

Årets upplaga väntas enligt arrangörerna slå dubbelt rekord – både sett till antalet deltagande lag, 116 stycken, och till mängden publik på plats.

– Bara under fredagen hade vi 4 000 besökare. En enastående siffra för en vanlig vardag och under helgen väntas ännu fler, säger projektledaren Ulf Andersson.

Väskförbudet ställer till det

Turneringen har anor sedan 1979, då traditionen föddes att låta flickor, pojkar samt dam- och herrseniorer inleda fotbollsåret med en turnering under trettonhelgen.

Inte ens det rådande vintervädret har lyckats sätta käppar i hjulen, alla anmälda lag var på plats på lördagen.

– Folk har som tur är inte så långt att åka, de mest långväga kommer från Svalöv och Perstorp. Då är väskförbudet ett större bekymmer, vi har fått kalla in extrapersonal för att hantera alla väskor folk envisas med att släpa med sig, berättar Ulf Andersson.

Vad är futsal?

Futsal kan man beskriva som en mindre version av fotboll. Det är färre spelare på plan, bollen är mindre och matcherna spelas inomhus.

Idrotten växer fort och är en av Sveriges, och världens, snabbast växande sporter.

Källa: Svenska fotbollsförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.