Som en åtgärd för att höja säkerheten har extra säkerhetsvakter satts in, berättar sjukhuschef Björn Lövgren Ekmehag. Foto: Linda Ekström

Ökad säkerhet på sjukhuset i Lund efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens storbråk vid sjukhuset i Lund har man ökat säkerheten i form av fler ordningsvakter på plats då ett par stycken som var inblandade i bråket fortfarande vårdas för sina skador.

Sammanlagt åtta personer fick vårdas för sina skador som de fått i samband med bråket utanför huvudentrén och akutmottagningen på sjukhuset i Lund. Ett par fick föras till operation med mer allvarliga skador och några vårdas fortfarande på sjukhuset.

Som en åtgärd för att höja säkerheten har man satt in extra säkerhetsvakter. Exakt hur många det handlar om vill dock inte Björn Lövgren Ekmehag som är sjukhuschef inte gå in på.

Storbråket i Lund

– Vi har aldrig varit med om något liknande men fick god hjälp av polis samt av vår egen säkerhetspersonal, säger han.

Tog skydd i entrén

Ett ögonvittne som jobbar på sjukhuset berättar att hon tog skydd inne i entrén när bråket eskalerade.

– Flera män bröt av grenar och slog mot varandra och bankade mot en bil. Flera var mycket blodiga, säger hon till SVT men vill vara anonym.

Hur länge man kommer ha extra säkerhetspersonal är oklart.

– Vi kommer följa säkerhetsläget dygn för dygn och uppdatera efter hand, säger Magnus Aspegren som är pressansvarig på Skånes universitetssjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbråket i Lund

Mer i ämnet