Under onsdagens kommunstyrelsemöte närvarade inte Torbjörn Tegnhammar, utan ersattes av Moderaternas gruppledare Håkan Fäldt. Foto: Ida Roos/SVT

Oppositionsråd i Malmö tar timeout – utreds för incident

Uppdaterad
Publicerad

Det moderata oppositionsrådet i Malmö, Torbjörn Tegnhammar, tar timeout från alla sina politiska uppdrag. Detta efter att han polisanmälts för en incident i somras. En internutredning har även gjorts, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Det handlar om en händelse, som ska ha ägt rum på partiets kansli i juli i år.

”Ord står mot ord”

Frågan har hanterats som ett personalärende, och enligt politiska sekreteraren Aron Regnell visar den interna utredningen att ord står mot ord. De båda inblandade har olika uppfattning om vad det är som hänt.

Torbjörn Tegnhammar

Torbjörn Tegnhammar är andra vice ordförande i kommunstyrelsen, men vid dagens sammanträde ersattes han av gruppledaren Håkan Fäldt.

– När vi får kännedom om att det gjorts en polisanmälan mot en av våra politiker, uppmanar vi generellt personen att ta timeout medan polisen utreder, säger Fäldt till SVT Nyheter.

Timeouten varar till dess att beslut fattats om det ska inledas en förundersökning eller inte.

Framtiden i partiet oklar

Enligt Kvällsposten, som var först med att rapportera om händelsen, har partiledningen i Stockholm informerats. Hur framtiden ser ut för Torbjörn Tegnhammar är oklar.

– Partiledningen är informerad och den utgår från att det är en incident som ska hanteras i Malmö, säger Håkan Fäldt.

Har det här skadat partiet?

Jag bedömer inte att det skadat partiet hittills. Moderaterna består av mer än en person. Alla vi andra fortsätter att arbeta för Malmös bästa.

SVT Nyheter har sökt Torbjörn Tegnhammar men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torbjörn Tegnhammar

Mer i ämnet