IK Pantern lyckades inte få ihop ekonomin och tvingas lämna hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Pantern lyckades inte rädda ekonomin – missar allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

”Det blir tyvärr inget spel i hockeyallsvenskan kommande säsong.”

Så lyder meddelandet från IK Panterns ordförande Peter Nilsson på fredagseftermiddagen.

Som SVT Nyheter Skåne tidigare rapporterat om var idag sista dagen för IK Pantern att klara kraven för den allsvenska licensen.

Licensnämnden var redo att ta emot besked fram till midnatt, ifall Pantern kunde visa att de hade löst ekonomin. Så blev inte fallet.

– Det har varit intensiva dagar, en intensiv månad när vi har försökt lösa det. Tyvärr blev det inte så, säger Peter Nilsson.

Lösning fanns men försvann

Han berättar att så sent som i måndags fanns en lösning i sikte. En tillräcklig budget var klar, med en grupp nya investerare. Sen gick investerarna under jorden.

– Vi har haft en lösning klar, men sen fick vi inte kontakt med dem, de var okontaktbara. Det är märkligt och en stor besvikelse, men om inte allt underskrivet går det inte att lämna in det, säger Peter Nilsson.

Almtuna får gratisresa – för Pantern väntar Hockeyettan

IK Panterns bekymmer blev ett glädjebesked för Uppsalaklubben Almtuna, som istället får chansen i Hockeyallsvenskan. Pantern riktar istället blicken mot Hockeyettan.

– Det är helt nya förutsättningar när du går ner en division. Men bara för att vi trillar ner i Hockeyettan är allt inte lugnt, vi måste jobba vidare med att reda ut ekonomin och fokusera på vår ungdomsverksamhet, säger Peter Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.