Peter Madsen fortsätter att neka

Uppdaterad
Publicerad

Ubåtsuppfinnaren Peter Madsen fortsätter att neka. Nya förhör har hållits med honom, där han förklarats misstänkt för mord eller dråp samt brott mot griftefrid, men han nekar, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

På begäran av Köpenhamnspolisen har det danska försvaret sedan fredagsmorgonen börjat dyka i hamnen i Dragör. Enligt den danska polisen utförs sökningen med anledning av att det var där ubåtsägaren Peter Madsen fördes i land innan han omhändertogs av polisen.

SVT-SPECIAL: Vad hände egentligen med Kim Wall?

Mordet på Kim Wall

I pressmeddelandet skriver den danska polisen också att dykningarna motsvarar den sökning som till lands utförs med hundar i sökandet efter spår i samband med en mordutredning.

Hittills har polisen fått in 656 tips från allmänheten till utredningen av ubåtsfallet. ”Det vill vi gärna tacka för”, säger polischef Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande. Han beklagar också att polisen inte hunnit kontakta alla som hört av sig, men lovar att det kommer att ske framöver. Han vädjar också om fler tips, dels om den försvunna journalisten Kim Walls kläder, dels fler uppgifter om de inblandade och deras avresa.

LÄS MER: Minnesstund i New York – så minns vännerna Kim Wall

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet