I slutet av augusti Brann det i fastigheten på Östra Boulevarden i Kristianstad igen Foto: Jens Christian Andersson

Polisen jagar seriebrännare

Uppdaterad
Publicerad

På ett och ett halvt år har det brunnit tre gånger i samma flerfamiljshus på Östra Boulevarden i Kristianstad. Nu har polisen slagit fast att alla tre bränderna var anlagda.

Första gången det brann var våren 2015. Då hade någon tänt eld i ett källarförråd. Sista augusti brann det igen och natten till i måndags ytterligare en gång. Båda de senaste gångerna startade bränderna på vinden.

– Alla tre har varit anlagda, säger Tommy Börjesson på polisen i Kristianstad.

– Vi vet att i två av fallen har det inte använts någon brandfarlig vätska, men utredningen fortsätter.

Han säger att polisen har teorier, men dem vill han inte gå in på. Polisen har knackat dörr och tagit emot tips, en del av dem ”matnyttiga”. Än finns dock ingen misstänkt.

– Rent generellt kan man säga att den här sortens anlagda bränder tillhör de svåraste brott som utreds, säger Tommy Börjesson.

– Dels så brinner en del av bevisen upp bokstavligt talat, dels så krävs det bevisning som binder en misstänkt. Att man sett folk på konstiga ställen vid konstiga tider räcker inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.