Visa alla (2)

Polisen efter skjutningarna: Vi kan se samband

Publicerad

Inom loppet av ett dygn inträffade fyra skottlossningar i Malmö. Polisen menar att det är ovanligt med så många skjutningar på kort tid.
– Klart att det är oroväckande att det under den här korta tidsperioden skjuts på det här viset i staden, säger Andy Roberts, lokalpolischef i Malmö.

I polisens projekt ”Sluta skjut” har de både haft samtal med kriminella och frihetsberövat flera kriminella i en av Malmös grupperingar.

– Det är klart att det har stor betydelse att vi tar bort tongivande kriminella från gatan, säger Stefan Sintéus, polischef i Malmö.

Stefan Sintéus, polischef i Malmö. Foto: SVT

Han menar att när deras inflytande begränsas så ser de en förändring och kan passa på att få fler som hoppar av från den kriminella världen.

”Fundersamma kring vissa platser”

Enligt polisen är det oklart vid minst en av skjutningarna varför det skjutits där och kan de ännu inte hitta någon koppling till tidigare brott där.

– Vi är lite fundersamma kring vissa platser där det har skjutits in i vissa lägenheter och fönster, säger Andy Roberts.

Men om det beror på att den eller de som sköt tagit fel på adress eller om det beror på något annat är för tidigt att säga.

– Men med någon av skjutningarna kan vi se ett samband med tidigare ärenden, säger Stefan Sintéus.

Men vilken det handlar om vill han inte säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer