Polisens tekniker arbetade på platsen. Foto: Anders Magnusson

Polisen söker vit skåpbil – misstänker att man blivit kidnappad

Uppdaterad
Publicerad

En man i Malmö misstänks ha blivit kidnappad i torsdags kväll. Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp med uppgifter om en vit skåpbil.

Polisen misstänker att ett människorov ägde rum i torsdags i stadsdelen Katrinelund i Malmö. En man i 20-års åldern misstänks vara bortrövad och han är fortfarande inte anträffad.

– Han är fortfarande inte anträffad men jag vill inte kommentera ärendet i detalj, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Brottet ska ha inträffat strax innan klockan 20 i anslutning till Eriksdalsgatan.

Polisen går ut på sin hemsida och meddelar att man är intresserad av iakttagelser av en vit skåpbil som kan vara intressant i utredningen.

– Kan inte säga mer än att det är en vit skåpbil, säger Fredrik Bratt.

Den som gjort iakttagelser kring en vit skåpbil i stadsdelen Katrinelund och i övriga Malmö under torsdagskvällen vill polisen komma i kontakt med.

– Har man sett konstigt beteende kring en vit skåpbil, där man reagerat över någonting, då är det  att ringa 114 14 som gäller, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.