Carina Persson, regionpolischef Syd, under polisen pressträff med anledning av explosionen utanför Polishuset i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen: Svårt att vara skyddade mot allting

Publicerad

När polishuset i Rosengård attackerades fanns det personal inne i byggnaden. Strax efter explosionen gick polisen upp i stabsläge och bevakningen förstärktes bland annat vid polishuset på Värnhem i Malmö.

– Det är alltid så här. Då vidtar vi säkerhetshöjande åtgärder, säger regionpolismästare Carina Persson.

Hon säger att det är viktigt att jobba med trygghetsskapande åtgärder men att man samtidigt inte kommer att göra mer än vad man gör just nu ute vid stationerna.

Under presskonferensen dök frågan upp ifall polisen i Malmö gjort tillräckligt för att skydda polisbyggnaden i Rosengård mot angrepp och ifall stängsel eller motsvarande kommer att sättas upp.

Enligt Carina Persson är det svåra avvägningsfrågor och att det alltid går att diskutera hur man ska kunna ha en polisstation som är öppen för allmänheten samtidigt som personalen ska kunna känna sig säker.

– Vi kommer inte att kunna bygga polisstationer där vi är skyddade mot allting men vi ska vidta alla de åtgärder som behövs för att kunna säkerställa arbetsmiljön, säger Carina Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen vid polisstationen i Rosengård

Mer i ämnet