Fyra personer hittades döda i en villa i Bärred på tisdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Polisen utreder händelsen som mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen rubricerar nu händelsen i Bjärred utanför Lund, där en familj på fyra personer hittades döda, som mord. Polisen eftersöker fortfarande inte någon gärningsperson utifrån.

– Vi arbetar med det här som en mordutredning, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Fyra personer döda

Det var vid 15-tiden på tisdagen som fyra döda personer, varav två barn, hittades i en villa i Bjärred utanför Lund.

Döda familjen i Bjärred

– Vi fick larmet genom att en person inte dök upp på sitt jobb. När polisen kom till den saknade personens bostad i Bjärred så fann man fyra döda kroppar, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen, region Syd till Sveriges Radio.

Enligt Ewa-Gun Westford kunde polisen snabbt konstatera att den misstänkte gärningspersonen fanns i villan.

Under onsdagen började utredarna att gå igenom teknikernas material och polisen kommer att höra aktuella vittnen för att kunna kartlägga förloppet.

– Vi har utifrån det material vi har ett ganska bra hum om vad som har hänt och litegrann hur det har gått till. Men det arbetet är långt ifrån färdigt, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Polisen kommer att jobba parallellt med att informera berörda till händelsen.

– Det är deras anhöriga först och främst. Det kan även vara kollegor och skola och liknande, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

”Chockerande upplevelse”

Området som villan ligger i beskrivs som ett lugnt villaområde.

– Det här är såklart en chockerande upplevelse. Att något sånt här skulle hända på denna i vanligt fall lugna och fridfulla villagata är ofattbart, sade grannar till SVT:s utsände reporter Mikael Nilsson som befann sig på platsen under tisdsagskvällen.

Svenska kyrkan i Bjärred har meddelat att de kommer att hålla öppet under onsdagen och kvällen med personal på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet