Mannen häktades av Ystads tingsrätt. Arkivfoto. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Man häktad för våldsamma rånet mot greve Piper

Uppdaterad
Publicerad

Den man och den kvinna som suttit anhållna misstänkta för flera våldsamma rån på Österlen har nu häktats av Ystads tingsrätt. Mannen häktades också för rånet mot greve Piper i Högesta.

Några timmar efter förra veckans grova rån mot ett äldre par på en gård i Sjöbo kommun i Skåne greps duon, en 18-årig kvinna samt en 30-årig man, i Malmö.

De misstänks bland annat ligga bakom torsdagens rån i Vollsjö i Sjöbo kommun, då en äldre kvinna och en man i 90- respektive 85-årsåldern, blev bestulna, hotade med kniv och misshandlade i sitt eget hem. Den rånade 90-åringen fick föras till sjukhus.

Gårdsrånen i Skåne

Rånarna lämnade brottsplatsen i en bil och några timmar senare greps de två misstänkta i Malmö. Nu misstänks de för ett flertal rån. De häktas som på sannolika skäl misstänkta för Sjöborånet, liksom även för rån mot bostäder i Tomelilla och Trelleborg.

Nekar till brott

30-åringen misstänks också för inblandning i det uppmärksammade våldsamma rånet mot greve Piper som inträffade för knappt två veckor sedan.

– Han nekade till samtliga gärningar och bestred häktningen, säger rådman Fredrik Bohlin, som ledde häktningsförhandlingen mot mannen.

Rånen har skapat stor oro på landsbygden och polisen har via sociala medier varnat för en eller flera aggressiva personer som kör in med bil vid gårdsplanen och som därefter försöker ta sig in i avsides belägna bostäder på Österlen. Polisen har uppgett för TT att ett intensivt utredningsarbete pågått rörande gårdsrånen – och tipsen har varit många.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gårdsrånen i Skåne

Mer i ämnet