Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Telefonsamtalen till trafikredaktionen på Sveriges Radio avlöste varandra under onsdagens kaos på E22. Trots att bilar körde fast redan på förmiddagen dröjde det cirka ett dygn innan påfarterna stängdes av Trafikverket. Foto: SVT/Johan Nilsson

Redaktionen såg kaoset komma – Trafikverket väntade med att stänga E22

Uppdaterad
Publicerad

De första larmen från E22 utanför Hörby kom redan vid 10-tiden på onsdagen till trafikredaktionen på Sveriges Radio i Malmö. Ändå dröjde det cirka ett dygn innan Trafikverket valde att stänga påfarterna till den olycksdrabbade sträckan.

Telefonsamtalen har varit många till trafikredaktionen vid Sveriges Radio i Malmö de senaste dagarna.

– Det handlade om att trafikanter ringde in vid tiotiden och sa att det stod helt stilla på E22:an utanför Hörby och efter det samtalet tipsade vi Trafikverket om detta säger, Maria Mattsson, trafikreporter på P4 Malmöhus.

E22 avstängd efter snökaos

Under dagen hade även andra vägar drabbats av olyckor som ledde till stopp, samtidigt som köerna växte sig allt större på E22:an. Totalt satt uppemot 1 000 fordon fast på vägen. Trots det valde Trafikverket att inte stänga av påfarterna förrän på torsdagen – cirka ett dygn senare.

Trafikverket: Behöver utvärdera

Enligt Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, behöver myndigheten nu fundera på om de har agerat rätt. För det krävs en dialog med lokala räddningstjänsten och polisen som varit ute på plats.

– Vi är beroende av att få den typen av information in till vägtrafikledningen för att kunna göra någonting, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikverkets presschef Bengt Olsson berättar om vad de kunnat göra bättre – med anledning av trafikkaoset på E22. Foto: Rebecka Haglund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 avstängd efter snökaos

Mer i ämnet