Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad Gilbert Tribo (L), regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne tycker kunde gjorts bättre i vaccineringen. Foto: SVT.

Regionrådet litar inte på nationella beskeden om vaccinleveranser

Uppdaterad
Publicerad

Leveranserna av vaccin ser inte ut att leva upp till de volymer som länder runt om i Europa har beställt. Detta gör även att leveranser till Sverige kommer att försenas. Men den nationella vaccinsamordnaren Richard Bergström tror fortfarande att de vuxna som vill vaccinera sig kommer att kunna göra det under årets första sex månader. Något som det skånska regionrådet Gilbert Tribo (L) ställer sig tveksam till.

Enligt Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne, så kommer de försenade leveranserna att innebära utmaningar och han är tveksam till att alla ska kunna få vaccin under första halvåret.

– Jag är väldigt luttrad när det gäller vaccinleveranserna och har lite svårt att lita på de nationella besked som kommer. Jag hoppas, men jag är inte fullt lika optimistisk som vaccinsamordnaren är, säger Gilbert Tribo (L) .

I klippet ovan kan du se när Gilbert Tribo intervjuades i Aktuellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet