Spela klippet för att se mötet på parkeringsplatsen. ”Det här är mitt liv nu, för mig är det normalt”, säger en av kvinnorna. Foto: Foto SVT/Josefsson

Ringde in misstänkt sexhandel – polisen kom efter fyra samtal och 30 minuter

Uppdaterad
Publicerad

På en parkeringsplats utanför Malmö möter Janne Josefsson och Melita unga kvinnor som berättar om prostitution i staden. Efter samtalet går en av kvinnorna in i en bil tillsammans med två män och Melita ringer polisen: ”Har ni en bil på väg eller?”

I SVT:s “Josefsson” berättar Melita om hur hennes vän Danguole Rasalite tvingades till prostitution i Sverige vid 16-års ålder.

Idag har det gått nästa 20 år sedan Danguole Rasalite tog sitt liv och tillsammans med Janne Josefsson besöker Melita en parkeringsplats i Malmö – och ringer in misstänkt sexhandel.

Josefsson

Polisen: Vi måste ha bevis

Efter fyra telefonsamtal kommer polisen till platsen. Männen har turats om att ha sex med kvinnan men nekar till brott. De hävdar att bilen är till försäljning.

– Om vi ska lagföra dem så måste vi ha bevis. Vi måste ha en betalning, säger en av poliserna.

Se händelsen i klippet ovan.

Den första delen av “Josefsson” finns att se på SVT Play. Avsnittet “Glöm henne aldrig” handlar om sexhandeln i Sverige idag, men är också en återblick på Janne Josefssons reportage om Danguole Rasalite, en flicka vars livsöde inspirerade till filmen “Lilja 4-Ever”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefsson

Mer i ämnet