Joakim Sandell (S) säger att socialdemokraterna har fortsatt frötroende för kommunalrådet Frida Trollmyr (S). Foto: SVT

S i Malmö: Fortsatt förtroende för Frida Trollmyr (S)

Uppdaterad
Publicerad

Efter Kvällspostens avslöjande om en romsk rättegång med koppling till kommunens arbete med romer, krävde oppositionen kommunalrådet Frida Trollmyrs (S) avgång. Men Socialdemokraterna i Malmö har fortsatt förtroende för sitt kommunalråd.

– Jag tycker det rimliga i det här fallet är att den romska mannen vänder sig till polisen och göra en polisanmälan. Precis det som Frida bad honom göra, säger Joakim Sandell, ordförande i socialdemokraterna i Malmö till Kvällsposten.

Det var efter att Kvällsposten avslöjat att två personer som varit aktiva i en romsk rättegång i Malmö, samtidigt arbetar för kommunen i romska rådet och RIKC, romskt informations- och kunskapscenter, som oppositionen krävde det ansvariga kommunalrådet Frida Trollmyrs (S) avgång.

Fick tips om händelsen

Frida Trollmyr, som är ordförande i kulturnämnden och romska rådet, nekade först till all kännedom om händelsen. Men Kvällsposten kunde med ett inspelat telefonsamtal, avslöja att en romsk man tipsat henne om händelsen.

Men socialdemokraterna menar att Trollmyr har agerat helt rätt när hon ber den romske mannen att polisanmäla händelsen och har fortsatt förtroende för Trollmyr.

– Det viktigaste när folk hör av sig till enskilda förtroendevalda om oegentligheter eller olagligheter är att den första rekommendationen alltid blir att den enskilde skall polisanmäla, säger Joakim Sandell, (S) till tidningen.

SVT Nyheter Skåne har sökt både Frida Trollmyr och Joakim Sandell för en kommentar utan att lyckas nå dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer