Foto: Polisen

Lurades på bilen – dök upp i mordutredningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gått ut med nya uppgifter om mordet på Södra Skolgatan i Malmö i december förra året. Bland annat om flyktbilen, som försvann redan 2017. En man som är dömd för bedrägeri har i förhör förklarat att han var målvakt till ”obehagliga” och ”farliga” personer.

Bilen som polisen nu söker tips om stals 2017 i Järfälla utanför Stockholm. Den kvinnliga ägaren la ut den till försäljning på Blocket och fick då kontakt med en man som representerade en firma som erbjöd sig att försöka sälja bilen vidare för 150 000 kronor. Om bilen inte blev såld skulle hon enligt överenskommelsen få tillbaka bilen.

Men efter ett par veckor började hon att ana oråd, då numret till firman plötsligt stängdes av.

Från det att bilen blev stulen har det inte funnits några spår – förrän nu, när den dykt upp i utredningen av mordet på den grovt kriminella mannen i Malmö.

När polisen hittade flyktbilen hade den registreringsskyltar som senare visade sig vara stulna några dagar innan mordet.

Målvakt för att betala av skuld

I februari dömdes mannen för bedrägeri i Solna tingsrätt. Han uppgav under utredningen att han haft en stor skuld till ”farliga personer” som han inte velat namnge.

Enligt mannen skulle han vara målvakt för en firma för att betala av sin skuld, men insåg efter händelsen att han blivit lurad eftersom skulden kvarstod.

Nu söker polisen tips och iakttagelser av bilen från det att den försvann 2017 till mordet i december 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.