Så här kör tågen över Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

Danmark har beslutat att begränsa inresorna i landet på grund av coronaviruset. Det här påverkar tågen som nu kör i reducerad omfattning över Öresundbron.

Tågtrafiken över Öresundsbron kör med ett tåg i timmen mellan Malmö och Köpenhamn. Tågen kör från Kastrup mot Köpenhamn efter att passagerare genomgått gränskontroll på plattformen.

De resenärer som godkänns i gränskontrollen på CPH Airport kliver därefter på samma tåg igen och fortsätter mot Köpenhamn H. Tågen mellan Kastrup och Köpenhamn H gör även uppehåll i Tårnby och Ørestad. För att få resa in i Danmark måste man kunna bevisa att man är dansk medborgare, bor eller arbetar i Danmark.

Om du kommer från Danmark och ska resa till någon annan ort än Malmö måste du byta tåg på Malmö C. Det gäller även för den som kliver på i Hyllie eller Triangeln.

Vägtrafiken över Öresundsbron stoppas på Peberholm där en gränskontroll satts upp. Där avvisas de som inte bedöms att ha giltigt skäl till inresa.

Läs mer om vad som gäller för dig som resenär här och på Skånetrafikens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.