Vi måste se över hela vår verksamhet och det fort, säger Niklas Blonér, centrumchef för shoppingcentret Väla i Helsingborg. Foto: Väla

Väla-chefen: ”Kommer bli jobbig period framöver”

Uppdaterad
Publicerad

De nya restriktionerna innebär att man uppmanas att inte besöka köpcentrum eller butiker i onödan. Från och med nu och tre veckor framöver.

– Det kommer bli en mycket jobbig period för alla näringsidkare i hela Skåne framöver, säger Niklas Blonér som är centrumchef för shoppingcentret Väla i Helsingborg.

Den ökande smittspridningen i Skåne gör att det nu blir lokala restriktioner. Region Skåne menar att alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det är risk för trängsel som till exempel butiker och köpcentrum.

– Vi kommer troligtvis få ett minskat flöde av folk, men situationen är allvarlig och hälsan går först nu. Vi kommer följa alla restriktioner, säger Blonér.

Kan bli nya öppettider

Köpcentret har tidigare haft generella åtgärder som värdar för att guida besökarna, tagit bort bord och tillsatt en mängd handsprit. Sedan den 17 augusti har alla butiker på Väla haft normalöppettider, men det kan förändras efter regionens besked idag.

– Det kommer att vara öppet precis som vanligt för att sprida ut besökstiderna, men det är nu upp till varje enskild butik vilka öppettider man vill ha. Men som helhet vill vi prioritera hälsan nu, det ekonomiska får vi ta sen, säger centrumchefen Niklas Blonér.

”Inte tid för nöjesshopping”

Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras, menar region Skåne.

– Du går dit du måste. Går din frys sönder måste du köpa en frys, men det är inte läge att gå och nöjesshoppa, säger Ewa Melander, smittskyddsläkare i region Skåne vid tisdagens presskonferens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet