Legendariska filmstjärnan Anita Ekberg klassiska scen i filmen Det ljuva livet. Foto: TT

Så vill Malmö hylla Anita Ekberg

Uppdaterad
Publicerad

Anita Ekberg har en självklar plats på Davidshallsbron i Malmö. Hon kan också komma att hedras genom att ett Pågatåg döps efter henne.

Sydsvenskan skriver på nätet att Malmös kommunalråd Karolina Skog (MP) anser att det är en självklarhet att filmstjärnan ska hyllas på något sätt.

– Det känns naturligt att hon syns i vår stad. Anita Ekberg är en person som många Malmöbor har en stark relation till, säger kommunalrådet Karolina Skog (MP), som har ansvar för stadsbyggnadsfrågor, till tidningen.

På Davidshallsbron står det redan flera par bronsskor från Malmöpersonligheter. Det är inte omöjligt att även Anita Ekbergs skor snart finns på plats.

– Absolut att hon ska vara med där! Sedan har vi inte hunnit tänka så mycket mer, säger kulturdirektören Elisabeth Lundgren.

Ett annat alternativ för att hylla stjärnan är att låta döpa ett Pågatåg efter henne.

– Jättegärna vill vi ha ett pågatåg som heter Anita Ekberg! Nästa gång det kommer nya tåg så är hon given, säger Skånetrafikens presschef Ulrika Mebius till Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.