Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För två år sedan startades projektet Stadsutveckling Näsby vars syfte är att utveckla Gamlegården och resten av Näsby i Kristianstad. Hör mer i videoklippet. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Så vill politikerna vända utvecklingen på Gamlegården

Publicerad

För att vända utvecklingen på Gamlegården i Kristianstad pågår projektet Stadsutveckling Näsby som ska förbättra livsvillkoren där.

– Vi jobbar långsiktigt – i ett 15-årsperspektiv – med att utveckla området, säger Annika Olsson som är projektledare för Stadsutveckling Näsby.

För två år sedan beslutade politikerna i Kristianstad att dra igång Stadsutveckling Näsby och Annika Olsson anställdes som projektledare. Bland annat är personer från projektets samverkansgrupp på plats varje torsdag på Gamlegårdens centrum, pratar med boende och tar in synpunkter om allt möjligt.

– Arbetsmarknadsintegration är en av de frågor som återkommer allra mest. Det är många som vill komma in i arbete men som inte riktigt vet vägen dit, säger Annika Olsson.

Lokalsamhället och näringslivet

Andra frågor som återkommer är språkutveckling, trygghet och aktiviteter för barn och unga. Utifrån vad som framkommer på dialogmötena planeras olika insatser.

– Just nu har vi till exempel ett samarbete på gång som går ut på att bygga broar mellan lokalsamhället och näringslivet i syfte att få en bättre arbetsmarknadsintegration.

Andra aktiviteter som anordnas är bland annat att Fritidsbanken i Kristianstad – som annars ligger på Sommarlust – har pop-up-verksamhet på Gamlegården en gång i månaden för att få fler att få kännedom om verksamheten.

I videoklippet får du bland annat höra politikerna Camilla Palm (M) och Ulrika Tollgren (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.