Sjöräddningssällskapet letade efter den försvunna journalisten under tisdagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Sjöräddningssällskapet letar på svenskt vatten efter försvunnen kvinnna

Uppdaterad
Publicerad

Sjöräddningssällskapet i Barsebäck gick under tisdagen ut till havs för att hjälpa till i sökandet efter den försvunna journalisten Kim Wall som försvann förra veckan.

Tre enheter från Sjöräddningen i Barsebäck sökte igår av Lundåkrabukten mellan Barsebäck och Landskrona efter den försvunna kvinnan.

Idag fortsatte sökandet och när SVT Nyheter Skåne når Sjöräddningssällskapet i Barsebäck befinner de sig ute på danskt vatten vid Saltholmen.

Mordet på Kim Wall

– Vi letar på ställen där det är sannolikt att hitta något, och Saltholmen är ett sådant ställe, säger Fredrik Winbladh.

Sjöräddningen i Barsebäck är ute tillsammans med sina kollegor från den danska sidan i en samövning. Under tisdagen beräknar man att sökningarna kommer att pågå fram till 21.00 på kvällen.

”Vi tänker på de anhöriga” Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är inte optimala förutsättningar, vi vet inte var vi ska leta men vi vill göra det ändå. Vi tänker på de anhöriga. Vi ger inte upp så vi kommer att försöka hitta henne, säger Fredrik Winbladh.

Den svenska journalisten är försvunnen sedan förra veckan efter en tur med den danska uppfinnaren Peter Madsens ubåt Nautilus i Öresund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet