Lunds universitet har ännu inte beslutat hur höstens undervisning kommer att se ut. Foto: Kennet Ruona

Skånes lärosäten väljer olika vägar

Uppdaterad
Publicerad
På Högskolan Kristianstad kommer undervisningen i höst att vara en hybrid av distans- och campusundervisning. Lunds universitet har valt att avvakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer innan de tar beslut.

– Vi hoppas att både undervisning och laborationer ska kunna ges på campus höstterminen 2020 och förbereder för detta. Samtidigt står vi beredda till fortsatt distansundervisning, säger Torbjörn von Schantz, rektor för Lunds universitet.

Han menar att universitetet tar beslut först efter att Folkhälsomyndighetens presenterat rekommendationer om hur höstens undervisningen bör läggas upp.

Torbjörn von Schantz är rektor på Lunds universitet. Foto: Gunnar Menander

– Oavsett om utbildningen kommer att ske på distans eller på campus arbetar Lunds universitet för att utbildningen och studiesituationen ska bli den bästa tänkbara, säger Torbjörn von Schantz.

Hybridundervisning på Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad har valt att förbereda för en höst där distansundervisning blandas med undervisning på högskolan.

– Vissa moment är svårare att ge på distans eller innebär att vi får ge avkall på kvalitet. Det kan gälla exempelvis laboratorieövningar, kliniska moment, seminarier och, inte minst, examinationer, säger Håkan Pihl som är rektor på Högskolan Kristianstad.

Håkan Pihl är rektor på Högskolan Kristianstad. Foto: Högskolan Kristianstad

Föreläsningar för större antal elever kommer även fortsättningsvis att hållas på distans, men Håkan Pihl menar att undervisningsformerna kan komma att ändras om det behövs.

– Vi följer förstås rekommendationerna och är beredda på att fortsätta helt på distans om situationen så kräver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet