• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen i Stockholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

”Vi kollar allt, men vi har inga livstecken efter den 22 november”, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Skånska i 20-årsåldern försvunnen – polisen misstänker brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern från Skåne har varit försvunnen i en vecka och polisen misstänker att hon kan ha utsatts för brott.

– För att inte riskera att förstöra utredningen kan jag för närvarande inte ge någon information om ärendet. Det rör sig om ett pågående försvinnande och det är angeläget att utredningen får fortsätta ostört, säger förundersökningsledaren kammaråklagare David Ludvigsson i ett pressmeddelande.

Kvinnan sågs senast i Tollarp sydväst om Kristianstad fredagen den 22 november. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen och polisen tror att hon kan ha utsatts för människorov.

Robert Loeffel kan inte kommentera om misstankar riktas mot någon specifik person.

– Jag kan inte kommentera några misstankar. Jag får inte göra det enligt åklagaren.

Gott om tips

Polisen har vädjat om tips och det har gett resultat.

– Vi har börjat få in en hel del information från allmänheten. Det vi gör nu är att analysera alla de här tipsen, vi jobbar stenhårt med det, säger Robert Loeffel.

Däremot pågår inga aktiva sökinsatser, varken i Tollarp eller någon annanstans.

– Vi kan inte göra det på måfå.

TT: Har ni undersökt hennes bankkonton och telefonanvändning?

– Vi kollar allt, men vi har inga livstecken efter den 22 november.

Förundersökningsledaren, åklagare David Ludvigsson vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, vill inte ge några kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet