Tomas Thorén, SVT:s Turkietkorrespondent.

SVT:s korrespondent: Skånskt coronafall har stort pr-värde för Turkiet

Publicerad

En man som är både svensk och turkisk medborgare har hämtats av Turkiet i Sverige för att få vård i Turkiet. Fallet har fått mycket uppmärksamhet i Turkiet och synen på fallet delar turkarna.

SVT:s Turkietkorrespondent Tomas Thorén är på plats och rapporterar. Han menar att fallet med mannen som hämtades från Skåne har rört upp mycket känslor i Turkiet.

– Dels finns det dem som stödjer Erdogan som menar att detta är ett bevis på hur mycket Turkiet bryr sig om sina medborgare. Men det finns även dem som är kritiska och undrar varför man lägger så mycket resurser på det här specifika fallet, berättar Tomas Thorén.

Coronavirus i Skåne

Thorén berättar vidare att fallet med mannen från Skåne har ett viktigt pr-värde för Turkiet.

– Precis som många andra länder har Turkiet ett problem med en okontrollerad smittspridning. Det gör att en historia av det här slaget har ett viktigt pr-värde, då man visar att man agerar för att skydda sin befolkning, säger Tomas Thorén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet