Boende i området hörde flera skott avlossats utanför bostadsområdet. Foto: André Tajti

Ökad polisnärvaro efter skottlossningen i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagskvällen hördes skottlossning vid bostadsområdet Silvergården i Landskrona. Den tekniska undersökningen visar att flera skott avlossats.

Larmet kom till polisen klockan 23.33 på onsdagskvällen. Boende i området hade då hört flera skott avlossats utanför bostadsområdet.

När polisen kom till platsen hittade de fynd som bekräftade att det har varit en skottlossning.

Ingen person ska ha kommit till skada i händelsen.

Mycket folk i området

Under torsdagen gjordes en teknisk undersökning av platsen och flera tomhylsor hittades. Om hylsorna kommer från ett, eller flera olika vapen, kan Mattias Nildén vid Grova brott i Helsingborg, ännu inte säga.

Enligt vittnesuppgifter till polisen var det fem till åtta skott som avlossades.

– Det rörde sig mycket i folk i området efteråt och vi har pratat med några av dem, men de vill inte gärna prata med oss. Vi tar gärna emot uppgifter från vittnen som sett eller hört något, säger Mattias Nildén.

Händelse som skapar oro

För en dryg månad sedan inträffade flera våldsbrott i Landskrona, och polisen sade då till SVT att våldsamheterna kopplades till en pågående konflikt mellan kriminella.

Ser ni något samband mellan skottlossningen på Silvergården och de andra händelserna?

– Det är klart att vi har det i tanken, men det är inget vi ser just nu, säger Mattias Nildén.

Polisen har nu ökat sin närvaro i bostadsområdet.

– En sådan här händelse, skottlossning mitt i natten i ett bostadsområde, skapar såklart oro. Vi finns på plats som en trygghetsskapande åtgärd, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.