Sonens sms under attacken: ”Någon med kniv på skolan”

Uppdaterad
Publicerad

– Hur lång tid tar det innan du kan komma ut?

Trots telefonsamtalet från sonen Gustav är Anette Åkesson otålig att få träffa honom efter dagens uppskakande knivattack på NTI-gymnasiet i Kristianstad.

När mamma Anette Åkesson kollade sin telefon under måndagsförmiddagen fanns där flera sms från sonen Gustav Svensson.

– Han skrev att det är någon med kniv på skolan, att de var inlåsta och att polisen kom, berättar hon.

Skoldådet i Kristianstad

Det var strax efter klockan nio på måndagsmorgonen som larmet om knivådet kom. Två personer, en tonårspojke och en vuxen, skadades.

– Man blir chockad och det känns läskigt när det är så nära, säger Anette Åkesson till SVT Nyheter Skåne.

Spelade hög musik

Flera elever vittnar om att en tonåring pojke kom in i klassrummet och spelade hög musik på en högtalare. Flera berättar också att han hade någon form av mask eller munskydd på sig.

– Det är skönt att Gustav är oskadd, nu vill man bara krama om honom, säger Anette Åkesson samtidigt som sonen äntligen dyker upp efter förhör med polisen.

– Alla elever fick prata med polisen innan vi fick lämna, säger Gustav Svensson som sprang till lärarrummet och kallade på hjälp under händelsen.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Kristianstad

Mer i ämnet