Enligt Luftfartsverket flög planet från Avesta, och skulle ha landat på Sturup. Foto: Mikael Nilsson

Sportplan nödlandade på väg – kraschade in i trädgård

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre sportplan, på väg till Sturup, har nödlandat på en väg utanför Västra Vedåkra, söder om Hörby. Ingen av de inblandade är allvarligt skadade.

Räddningstjänst och tre ambulanser larmades till platsen strax efter 9:30 på fredagsmorgonen. Även polis är på plats och håller förhör med de inblandade.

– Ett mindre sportplan ska ha fått tekniska problem och tvingats till en nödlandning i Västra Vedåkra, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen.

Tre personer ska ha varit involverade. Samtliga har förts till sjukhus, men är enligt räddningstjänsten relativt oskadda.

Kraschade in i trädgård

Enligt räddningstjänsten landade planet på en mindre väg, för att sedan krascha in i en trädgård.

– Det landade på en mindre väg utanför Vedåkra och kraschade sedan in i en trädgård, säger Torbjörn Krokström på Räddningstjänsten syd.

Enligt Luftfartsverket flög planet från Avesta, och skulle ha landat på Sturup.

Utreds som trafikolycka

Polisen utreder händelsen som en trafikolycka utan misstanke om brott.

– Piloten har försökt avvärja de problem som dykt upp och lyckats, nästan, säger Johan Lindkvist, yttre befäl hos polisen i södra Skåne.

Det är ännu oklart vad för typ av tekniska problem som framtvingade nödlandningen. Foto: Hans Larsson/SVT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.