SSU:s förbundssekreterare Andrea Törnestam meddelade på måndagskvällen att förbundet godkänner SSU Skånes handlingsplan. Foto: SSU / TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SSU-förbundet godkänner Skånes krisplan

Publicerad

Den handlingsplan som SSU Skåne har tagit fram för att återupprätta sitt förtroende efter de senaste veckornas kris godkänns nu av SSU-förbundet.

I ett pressmeddelande meddelar SSU-förbundet att de godkänner den handlingsplan som tagits fram av SSU Skåne efter den senaste tidens turbulens.

 – Det är en bra handlingsplan som tydligt pekar ut vägen framåt för SSU-distriktet. SSU Skåne har visat att de tar situationen på stort allvar och försäkrat oss om att arbetet med implementeringen av planen är högsta prio för distriktet framöver. Förbundet kommer noga följa arbetet med regelbundna avstämningar, säger förbundssekreteraren Andrea Törnestam pressmeddelandet.

Flera avhopp

Under söndagen lämnade Mansour Ahmed lämnade sin post som SSU Skånes ordförande. På måndagen gjorde vice ordförande Khloe Abdel Wahab detsamma. Nu ska förbundsstyrelseledamot Klara Holmberg se till att handlingsplanen blir verklighet.

Handlingsplanen innehåller, enligt pressmeddelandet, en rad punkter som ska säkerställa att alla medlemmar känner sig trygga och inkluderade. Den ska även garantera att det inte ska finnas tolerans för sympatier som strider mot SSU:s grundläggande värderingar.

”En osund miljö”

Även Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, välkomnar den nya handlingsplanen.

– Det har varit en osund miljö som utvecklats under ett antal år och växt i styrka som det nu sätts stopp för, säger Niklas Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turbulensen inom SSU

Mer i ämnet