Skandalen skakade SSU – nu ska ny styrelse väljas

Uppdaterad
Publicerad

Förtroendet för Skånes SSU-distrikt rubbades i höstas när antidemokratiska metoder och åsikter avslöjades inom ungdomsförbundet. På lördagen utses ny ordförande och styrelse.

Kvällsposten avslöjade i höstas turbulensen inom SSU och flera ledande företrädare tvingades lämna sina positioner inom ungdomsförbundet efter anklagelser om antidemokratiska metoder som hotfullt beteende och antisemitism.

SSU Skåne förlorade statsbidrag eftersom organisationen uppvisade demokratiska brister och gick även miste om pengar från Region Skåne.

Turbulensen inom SSU

Det skånska SSU-distriktet upprättade en handlingsplan och tog också fram en kandidatförsäkran som blivande företrädare ska skriva på.

På lördagen tas ännu ett steg i arbetet mot att återupprätta förtroendet för SSU:s Skånedistrikt när distriktsårskonferensen hålls på Kockum Fritid i Malmö.

Det är SSU Skånes årsmöte där en ny styrelse, med ny ordförande, ska väljas.

– Hela styrelsen ställer sina platser till förfogade. En enig valberedning har ett förslag till ny styrelse. Det är en styrka, säger Joakim Sandell, ordförande för Socialdemokraterna i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen inom SSU

Mer i ämnet