SSU Skånes vice ordförande avgår. Foto: SVT

SSU Skåne – vice ordförande avgår

Uppdaterad
Publicerad
Det står nu klart att Khloe Abdel Wahab avgår som SSU Skånes vice ordförande, det bekräftar Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne. Hon har tidigare pekats ut som en av de som bör avgå.

Efter gårdagens nyhet att SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed avgår kom idag beskedet att även vice ordförande gör det.

Idag presenterade SSU Skåne sin åtgärdsplan för Socialdemokraterna i Skåne. Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, är positiv till bådas beslut att avgå.

– Vi välkomnar deras avgång. Det har ett viktigt signalvärde då det visar att man är redo att ta det här på allvar, säger Niklas Karlsson.

Nu hoppas han att ungdomsförbundet kommer att följa den åtgärdsplan som har tagits fram.

– Huvuduppgiften för SSU Skåne nu är att jobba med den här planen rent konkret fram till årsmötet i vår, säger Niklas Karlsson.

SSU:s kommunikationschef Amanda Borg menar att det är viktigt att en person som tidigare har ombetts lämna sina uppdrag också gör det. Men hon tror inte att fler personer kommer att avgå nu.

– I dagsläget är det ingen som har ombetts lämna sina uppdrag som inte gjort så. Det finns därför ingen anledning att från SSU-förbundets sida tro att fler personer avgår, skriver Amanda Borg i en kommentar till SVT Nyheter Skåne.

Resten av SSU Skånes styrelse har däremot ställt sina platser till förfogande till nästa årsmöte.

SVT Nyheter Skåne har försökt att få tag på både Khloe Abdel Wahab och Mansour Ahmed utan att lyckas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turbulensen inom SSU

Mer i ämnet