Natalie Medic och Fredrik Svenningsson har tidigare vunnit en guldspade i samma kategori år 2021. Foto: Johan Dernelius/SVT

SVT Nyheter Skånes reportrar nominerade till Guldspaden

Uppdaterad
Publicerad

Natalie Medic och Fredrik Svenningsson nomineras till Guldspaden 2024 för deras granskning av juristen Soheil Naderi.

SVT Nyheter Skånes reporterduo nomineras i kategorin Etermedia lokal.

SVT Nyheter Skåne har avslöjat hur juristen Soheil Naderi lurade sina kunder på pengar och förmådde sina äldre klienter att skriva under gåvobrev och testamente – till honom själv.

Juristen och de osannolika gåvorna

– Tack vare tips från en av våra tittare kunde vi avslöja något som myndigheter inte har kunnat på decennier, säger Natalie Medic.

– Vi har lagt ner väldigt mycket tid på den här granskningen och det känns fint att den uppmärksammas, säger Fredrik Svenningsson.

Priserna kommer att delas ut den 23 mars i samband med Grävseminariet i Gävle.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Soheil Naderi lurar äldre demenssjuka klienter att skriva under gåvobrev där de ger bort sina hem och förmögenheter till honom. I klippet ser du en snabbversion av SVT Nyheter Skånes granskning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Juristen och de osannolika gåvorna

Mer i ämnet