Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer blev påkörda av ett tåg i Tormestorp söder om Hässleholm. Foto: TT/Rickard NilssonVisa alla (5)
Visa alla (5)

Två barn och en vuxen döda i tågolyckan i Hässleholm – mordutredning inledd

Uppdaterad
Publicerad

En vuxen och två barn har dött efter att ha blivit påkörda av ett tåg utanför Hässleholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord med barnen som målsägande. Anhöriga är underrättade.

Olyckan inträffade 10.45 på onsdagen i höjd med Tormestorp utanför Hässleholm. Det har varit ett stort pådrag på platsen under hela dagen med polis, räddningstjänst och ambulans.

Tidigt konstaterades att minst en person avlidit. Senare på onsdagskvällen gick polisen ut och meddelade att en vuxen och två barn har avlidit i händelsen.

– Vi kan konstatera att de här personerna har funnits på spåret och blivit påkörda av tåget. När räddningstjänsten kom fram till platsen fanns inga liv att rädda, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Utreds som mord

Händelsen utreds som mord i två fall och det är de omkomna barnen som är målsägare.

– Vi har tekniker på plats som nu ska undersöka de närmare omständigheterna och fastställa ett händelseförlopp. Skillnaden mot de flesta utredningar är att ingen utomstående misstänkt söks, säger Robert Loeffel.

Finns det något släktskap mellan personerna?

Det finns en relation dem emellan, mer än det vill jag inte gå in på.

Ett större område runt tåget spärrades av och polisen har genomfört vittnesförhör och flugit med drönare för att dokumentera platsen. Vid 19.30 meddelade polisen att de var klara på platsen.

Polisen spärrade av ett större område efter tågolyckan. Foto: SVT/Hans Larsson

Tåget utrymdes

I samband med händelsen fick samtliga passagerare lämna tåget efter en längre stund ombord. Föraren och personalen togs omedelbart ur tjänst.

– Sånt här drabbar såklart föraren och övrig personal väldigt hårt. Vi har strikta rutiner som vi alltid följer, säger Lina Edström som är presskontakt på SJ.

-  Vi tar alltid förare och ombordspersonal ur tjänst och de erbjuds samtalsstöd såväl direkt efter händelsen som senare ifall det behövs. Själva tåget körs sedan bort av en annan förare.

Tågstoppet är nu hävt och trafiken är igång med följdförseningar. Trafikverket hänvisar till tågbolagen för vidare information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolyckan i Hässleholm

Mer i ämnet