Taxiföraren Nadem Shabbir och regionchefen Sasa Vejzovic på Cabonline. Foto: Johan Dernelius

Under coronakrisen: Taxibilar har börjat köra hem mat

Uppdaterad
Publicerad

I brist på passagerare har taxibilar i Malmö börjat köra mat från restauranger hem till folk som inte kan eller vill gå ut. Ett sätt att få snurr på verksamheten i två branscher som går dåligt just nu.

Både taxinäringen och restaurangbranschen har fått färre kunder och gäster i spåren av coronapandemin. För att mildra effekterna har krogar och taxiföretag nu börjat samarbeta, genom hemleveranser av mat.

– Kunderna blir glada. Det är många kunder som inte kan eller vill gå ut. Det finns naturligtvis också budfirmor, men det är bra om också taxiförarna får del av de här nya transporterna, säger taxiföraren Nadem Shabbir.

Coronavirus i Skåne

Stockholmare beställde till Limhamn

Även restaurangerna har behov av att öka omsättningen och ser en möjlighet i hemleveranser.

– Häromdagen fick vi ett mejl från en kille i Stockholm som ville uppmuntra sin släkting i Limhamn. Han mejlade en matbeställning, swishade över betalningen och taxin körde ut maten. Perfekt samarbete i dessa coronatider, säger krögaren John Visser.

– Alla intäkter är viktiga just nu. Det är en stor kris i branschen, säger Sasa Vejzovic, regionchef för ett taxiföretag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet