Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna misstänks ha släpats efter en traktor ute på en åker och därefter lämnats utomhus i leran hela natten. Hon var nästintill död när taxichauffören Ahmad El Saleh såg henne morgonen efter. ”Jag tänkte att jag måste hjälpa henne” säger han. Foto: Polisen/SVT

Taxichauffören Ahmad El Saleh räddade kvinnan som släpades efter traktor på gård i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig kvinna var nära att dö efter att ha bundits fast i en traktor, släpats runt på åkern och därefter lämnats ute i decemberkylan. Den som larmade 112 och gjorde hjärt- och lungräddning på henne var taxichauffören Ahmad El Saleh.

– Det känns fantastiskt att man kunnat hjälpa en människa, säger han.

Kvinnan och de två männen, samtliga i 50-årsåldern, hade under kvällen den 28 december förra året suttit och druckit sprit och öl inne i en husvagn i en maskinhall på en gård i Malmö.

Men under kvällen ska den nu åtalade mannen ha tyckt att kvinnan ”blev störig” och kastat ut henne, enligt uppgifter från förundersökningen.

Åklagaren menar att han bundit fast kvinnan bakom traktorn, kört runt på den leriga åkern och därefter lämnat kvinnan ute i kylan. En händelse som delvis har fångats av gårdens övervakningskamera.

Kvinnan hittades iskall på gården

När den andre mannen tidigt på morgonen skulle hem ringde han efter taxi. Den som fick beställningen var chauffören Ahmad El Saleh.

Han beskriver hur mannen ber honom vänta medan han ska hämta sin plånbok. Men när mannen kommer tillbaka ber han Ahmad ringa 112.

– Han sa att hans flickvän låg död där borta, säger Ahmad El Saleh.

Ahmad körde in på gården och fick då syn på kvinnan.

– Hon låg på mage, hon var iskall, helt tyst, helt död.

Medan de andra två männen stod bakom honom och tittade på, följde Ahmad El Saleh larmoperatörens anvisningar och utförde HLR under flera minuter.

– Jag tänkte hela tiden att jag måste hjälpa henne.

Mannen misstänks för mordförsök

De båda männen greps, eftersom polisen tidigt misstänkte att kvinnan utsatts för brott. Hennes kläder var trasiga och hennes ena vante låg vid de djupa däckspåren ute på åkern.

Den ene mannen är inte längre misstänkt för brott, men en man i 55-årsåldern är åtalad misstänkt för mordförsök. I förhör har han förnekat brott och säger sig inte komma ihåg exakt vad som hände.

Kvinnan minns inte händelsen och har därför inte kunnat ge sin version i förhör.

Ahmad El Saleh kommer bära med sig händelsen länge.

– Det känns fantastiskt att man har kunnat hjälpa en människa att leva vidare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.