På onsdagen väcks åtal mot tre unga män som förra sommaren avlossade flera skott utanför Gamlegårdens köpcentrum i Kristianstad. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigare anhållna inte längre misstänkta efter skottlossning i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

De tre tidigare anhållna för skottlossning i Kristianstad är inte längre misstänkta för brott.

– Utredningen visar att de hade alibi, säger chefsåklagare Pernilla Åström.

Åklagare beslutade på fredagen att avföra de tre unga män, 15-18 år, som tidigare varit anhållna misstänkta för skottlossningen på Gamlegården i Kristianstad i tisdags, från utredningen.

– Det finns i nuläget inga andra som är frihetsberövade, säger Pernilla Åström.

Skottlossning i Gamlegården

Hon säger att huvudspåret är att skyttarna kom på varsin motorcykel eller moped. De var maskerade.

– De kan ha tagit av sig sin maskering efter skjutningarna och sådana iakttagelser är vi intresserade av, säger Pernilla Åström.

Polisen söker vittnen

Åklagaren meddelar att förundersökningen går nu vidare för att hitta de personer som varit inblandade i skottlossningen i Kristianstad.

Polisen söker vittnen till händelsen. Speciellt intressanta är en eller flera personer som ska ha färdats på motorcykel eller moped i samband med skjutningen, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet